dissabte, 22 de setembre del 2012

Privatitzant




Ahir dijous 13 de setembre, sortia publicat al diari El País l'acord entre CIU i PSC respecte al PAM (Pla d'actuació Municipal). En concret aquest acord es basa en l'abstenció del PSC en la seva votació per donar via lliure al Pla de l'alcalde Xavier Trias. 
El passat mes de maig ja coneixiem la proposta de Jordi Martí respecte a aquest tema (proposta), i ja manifestàvem la nostra preocupació per la situació en la que quedaven les escoles bressol,  i qüestionàvem la seva manca de coherència amb el compromís que mantenia amb el Col·lectiu, a través de la Plataforma03BCN. Ara, això es concreta amb un acord que consenteix la privatització de noves escoles bressol a Barcelona:
 Por ejemplo, en el modelo de guarderías.El acuerdo entre el PSC y CIU supone que se construirán seis guarderías públicas más este mandato. Y la gestión será directa "en cuanto el marco legislativo lo permita", según concretó la edil del PSC Assumpta Escarp. Es decir, que, de salida, se gestionarán por concurso de empresas –como las últimas tres- hasta que el consistorio pueda contratar a personal. El compromís del PSC amb el Col·lectiu de Mestres i Educadores de les Escoles Bressol Municipals i els Serveis Complementaris de l'Ajuntament de Barcelona, a través de la Plataforma03BCN, de la qual en són membres, era defensar el model actual i rebutjar les tres mesures adoptades per aquest govern de CIU: - No a l'externalització-privatització de les escoles bressol.- No a l'augment del nombre d'infants per grup.- No a la reducció de les hores de suport educatiu de migdia.
 
Aquest compromís del PSC es basava en l'adhesió al manifest de la Plataforma03. Una Plataforma que va néixer des del Col·lectiu per aglutinar totes aquelles entitats socials i polítiques que volguessin defensar l'educació de qualitat de la petita infància, amb l'únic requisit d'adherir-se i defensar un manifest que demanava la retirada d'aquestes tres mesures. 
On queda ara el compromís  i la coherència del PSC i Jordi Martí amb el Col·lectiu i els infants i les sevesfamílies?
 Entenem que "en cuanto el marco legislativo lo permita" és una frases ambigua i ens dol que, un cop més, les bressol i sobretot els infants i la seva educació, siguin víctimes de negociacions polítiques basades en números i ideologies, i siguin les cartes de bescanvi en un joc polític allunyat  dels pensaments i les decisions dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat. No podem més que manifestar el nostre total desacord amb aquest anunci i entenem que si el PSC accepta la privatització de sis noves bressol, no està complint amb el seu compromís respecte la Plataforma03 i per tant, amb el Col·lectiu format per uns 1000 professionals, i sobretot amb les més de 25.000 famílies que durant aquest darrer curs han estat lluitant amb nosaltres per intentar aturar aquest nou canvi de model educatiu a les bressol de Barcelona.
 
Amb aquest acord, el PSC està contribuïnt a una Barcelona que aposta pels hotels de luxe i el turisme, i oblida l'educació de qualitat de la petita infància. Volem recordar-los a ells i a tots els que menyspreen als infants, que ells són el futur de la ciutat de Barcelona. I des de la "Igualtat en néixer" , aquests infants mereixen una educació pública i de qualitat garantida pels seus governs.
 
Barcelona a més, va participar del procés del PAM amb aportacions respecte a l'educació de qualitat de les escoles bressol, i l'augment de la inversió en l'educació. On queda la veu de la ciutat? Ha servit d'alguna cosa aquest procés "participatiu"?
 
I sobretot tornem a denunciar l'actitud de CiU que amb aquest anunci de la creació de sis noves escoles bressol, demostra que va mentir quan va justificar l'augment del nombre d'infants per grup per la impossibilitat de crear més places d'escoles bressol.
 
Ara, amb el vistiplau del PSC, Barcelona tindrà sis escoles més, privatitzades. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada