dimecres, 23 de maig del 2012

Miltitudinària manifestació 22 de Maig 2012


Sota el lema l’Educació és el futur, la manifestació celebrada ahir, 22 maig, a Santa Coloma de Gramenet, coincidint amb la vaga general d’Ensenyament, va constituir un èxit rotund.  Convocada per l’Agrupació d’AMPA, amb el suport de nombrosos col·lectius, com ara l’Assemblea de la Comunitat Educativa (ACE), el Casal del Mestre, Gramenet en Moviment, l’Associació de Joves del Besòs i la Mesa Cívica pels Drets Socials, entre molts altres, la manifestació va congregar més d’un miler persones que vam deixar una estela groga des de la plaça de la Vila fins a la plaça del Rellotge.

La ciutadania colomenca vam sortir al carrer per demostrar el nostre enuig davant el procés de retallades en l’ensenyament i per deixar clar que exigim una educació pública de qualitat.  Amb samarretes grogues, lemes del tipus “Prou retallades” o “Els nens són els que han de jugar, no nosaltres amb el seu futur, i corejant les clàssiques del moviment —oeee oeee oeeee oaaaa a l’Artur Mas li volem preguntar que quants diner s’embutxacarà per retallar l’educació i la sanitat—, la marxa es va desenvolupar en un ambient totalment reivindicatiu.

Famílies senceres, mestres, estudiants universitaris i tot el col·lectiu que conformem la comunitat educativa vam demostrar que no estem disposats a permetre que amb l’excusa de la crisi econòmica es trepitgi un dret tan bàsic com és l’educació, que constitueix el futur de la societat. La manifestació va concloure a la Plaça del Rellotge, on se’n va llegir el següent manifest.

MANIFEST –  MANIFESTACIÓ 22M

Amb l’excusa de la crisi econòmica, l’educació pública està patint un procés constant de retallades que impedeixen que els centres educatius puguin funcionar amb el nivell de qualitat exigible. L’eliminació de la sisena hora, l’augment de la ràtio en un 20% i la reducció dràstica de tècnics d’educació especial, de substituts i de l’assignació pressupostària per al funcionament dels col·legis, entre moltes altres mesures, deixen l’escola pública en greu situació de perill.

L’escola pública constitueix el model més just perquè és oberta, universal, diversa i integradora, perquè reflecteix la composició demogràfica del territori  i contribueix a disminuir les diferències socials.  Però l’èxit d’aquest model només és possible amb unes adequades inversions econòmiques, amb un equip docent ampli, qualificat i especialitzat; amb temps necessari per coordinar i planificar el programa pedagògic, i amb espais suficients per dur a terme totes les activitats programades.

Les escoles són llocs d’aprenentatge; no pàrkings de nens. Amb totes les retallades aprovades fins ara, i les que continuarem suportant, és impossible que els nens i nenes estiguin ben atesos, és impossible donar resposta a les diferències, a les necessitats de cadascun, i és impossible garantir bons nivells d’aprenentatge. Amb aquest procés de desmantellament de l’escola pública estem eliminant les possibilitats de futur dels nostres fills i filles.

Nosaltres, les joves, les estudiants, també estem preocupades. Les retallades ens afecten a totes. A nivell de primària i secundària, la massificació a les aules es comença a fer insuportable, la manca de professors fa que les estudiants amb més dificultats es vegin endarrerides en el seu aprenentatge. Són molts els professors que es queixen de la baixada del seu sou i això afecta a la seva motivació a l’hora d’impartir classes. A nivell d’universitat, es fa cada cop més visible la intenció de privatitzar-la. L’augment de fins un 66% de les taxes fa que moltes de nosaltres no ens la puguem costejar. 
Més que mai demanem una universitat pública i de qualitat. I alhora, reclamem un sistema d’educació efectiu, feta per i per a les estudiants. Totes juntes ho aconseguirem!   

També Les famílies de Santa Coloma de Gramenet ens hem d’unir per aconseguir-ho. No podem romandre indiferents i resignades. Ens toca lluitar pels nostres fills i filles, per garantir les seves oportunitats de futur. Ens veiem en l’obligació de defensar l’escola pública perquè estem convençudes que és la millor opció. Per això, hem d’adoptar una actitud activa d’oposició ferma i contundent per frenar aquest procés de retallades.

Hem de dir: 
        NO A LES RETALLADES, SÍ A L’ENSENYAMENT PÚBLIC DE QUALITAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada