diumenge, 1 d’abril del 2012

Gramenet en moviment s'adhareix al Comunicat de condemna davant l'insòlita presó preventiva aplicada a l’Isma i el Dani

Comunicat

Comunicat de condemna davant la insòlita presó preventiva aplicada a l’Isma i el Dani

El passat dijous 29 de març, durant les accions organitzades pels piquets de la vaga general a Zona Universitària, els Mossos d’Esquadra van detenir dos estudiants, l’Isma i el Dani, membres de l’AEP – Associació d’Estudiants Progressistes. Paral·lelament, un noi de l’Assemblea del Clot, també va ser detingut en un altre punt de la ciutat. En total, més d’una trentena de persones van ser detingudes durant el matí del 29 i traslladades a la Comissaria de les Corts.

Un grup força nombrós de familiars i amics es va concentrar a la Ciutat de la Justícia a l’espera de la seva sortida, per a acollir-los i mostrar el seu suport ja que tot apuntava que després de declarar serien posats en llibertat. Malauradament, a les 22h els advocats van comunicar que el Ministerio Fiscal sol·licitava presó preventiva per a tots els detinguts i a les 23h ens confirmaven que finalment només l’Isma, i el Dani i un altre noi serien traslladats a diferents centres penitenciaris sota dictamen de presó preventiva provisional i sense fiança.

Els delictes que se’ls imputen són de desordres públics, danys a béns públics i atemptat als agents de l’autoritat entre d’altres, i les motivacions al·legades en l’auto per imposar-los presó preventiva són el d’assegurar la seva disponibilitat al tribunal i el suposat perill de reincidència.

Els sotasignants volem manifestar:

Que l’Isma, el Dani són joves que participen socialment de manera legítima i necessària a través de diverses associacions i que són persones implicades en les seves comunitats treballant pel bé comú.

Que la decisió de posar-los en presó preventiva està fora de lloc i és exagerada donat que no existeix risc de fuga ni tenen antecedents.

Que en un sistema democràtic i un estat de dret, la presumpció d’innocència ha de prevaldre per sobre de tot.

I, per aquests motius, donem suport al recurs d’apel·lació que lliurarà la defensa el proper dilluns dia 2 d’abril i exigim la immediata posada en llibertat dels detinguts. A més, volem mostrar el nostre recolzament a la concentració de solidaritat convocada per aquell mateix dia a les 19h a la Ciutat de la Justícia, ubicada a la Gran Via de les Corts Catalanes, número 111.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada